OMGEVING

De groene parel van het Noorden

In de directe omgeving van Haren, ook wel de groene parel van het Noorden genoemd, treft u verschillende bossen aan zoals de Appélbergen, het Quintusbos, het Scharlakenbos en het Noordlaarderbos. Het centrum van Haren met allerlei leuke horecagelegenheden en andere voorzieningen bevindt zich op 3 km afstand en het centrum van Groningen met het beroemde Groninger Museum, het Forum en niet te vergeten de Martinitoren is slechts 10 km verwijderd. Dan hebben we nog het leuke gezellige dorp Zuidlaren, beroemd om de zuidlaardermarkt die ieder jaar op de derde dinsdag van oktober wordt gehouden.

Bed & Breakfast Westerveen ligt aan het beroemde Pieterpad tussen de dorpen Haren en Glimmen, maar ook op kleine afstand van het Drenthepad. En sinds kort heeft Nederland er nog een lange afstandswandelpad bij: Het Roots LAW Natuurpad met maar liefst 32 dagwandelingen en Bed & Breakfast Westerveen ligt tussen traject 3 en 4. Voor de wandelaars zijn er volop mogelijkheden!

Maar ook de watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen met het Paterswoldsemeer, het Zuidlaardermeer, het Hoornsemeer en wat dacht u van de Drentsche Aa? Fietsminnend Nederland tenslotte kan goed uit de voeten met de Saksenroute en de Ronde van Nederland maar op een steenworpafstand kunt u ook paardrijden, golfen, zeilen, musea bezoeken of verschillende leuke workshops volgen onder andere bij Orchideeënkwekerij Reinhart of Paulien Sijtsema. Kortom Bed & Breakfast Westerveen biedt een goede uitvalsbasis voor allerlei (sportieve) activiteiten!